Η Ιθάκη είναι ένα από τα μικρότερα νησιά του Ιονίου πελάγους και βρίσκεται νότια της Λευκάδος και βορειανατολικά της Κεφαλονιάς.

Διαθέτει τρία βασικά λιμάνια (Βαθύ, Πίσω Αετός, Φρίκες), μέσω των οποίων γίνεται απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα καθώς και με την ηπειρωτική χώρα (Πάτρα,  Αστακός).

Επιβατικάσκάφη, με δυνατότητα μεταφοράς ατόμων μόνο, συμπληρώνουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης με την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, τα πλησιέστερα αεροδρόμια βρίσκονται στην Κεφαλονιά (IATA:EFL,ICAO:LGKF) και στο Άκτιο Πρέβεζας (ΙΑΤΑ: PVK , ΙCAO:LGPZ).

Με πλοίο

Το λιμάνι του Πίσω Αετού δέχεται τον κύριο όγκο των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ενώ τα λιμάνια του Βαθέως και των Φρικών καλύπτουν συμπληρωματικές ανάγκες.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης με την ηπειρωτική Ελλάδα γίνεται μέσω των λιμανιών της Πάτρας και του Αστακού. Η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται μεταξύ 2 ωρών και 30 λεπτών έως 4 ωρών , με ενδιάμεση στάση  τη Σάμη Κεφαλονιάς, ανάλογα με το δρομολόγιο.

Απευθείας ακτοπλοϊκές συνδέσεις υπάρχουν επίσης με Κεφαλονιά και Λευκάδα. Η γεωγραφική εγγύτητα των τριών νησιών μειώνει τον χρόνο του ταξιδιού και καθιστά το island hopping ένα δημοφιλή συνδυασμό διακοπών. Η Ιθάκη συνδέεται απευθείας με τη Σάμη Κεφαλονιάς καθώς και με τη Βασιλική Λευκάδος. Τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθενται συνδέσεις με το Φισκάρδο Κεφαλονιάς και Νυδρί Λευκάδος.  

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, απευθυνθείτε στα ταξιδιωτικά γραφεία της Ιθάκης και στα κατά τόπους λιμεναρχεία ή πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους.

Λιμεναρχεία τηλέφωνα+

Ιθάκη2674032909
Σάμη2674022031
Φισκάρδο2674041400
Νυδρί2645092509
Λευκάδας2645022322
Αστακός2631022436
Πάτρα2610317477

Αστακός-Ιθάκη
Διάρκεια 2 ώρες & 30 λεπτά έως 2 ώρες & 45 λεπτά

Πάτρα-Ιθάκη
Διάρκεια 4 ώρες

Με επιβατικό σκάφος

Τα θαλάσσια ταξί  και επιβατικά τουριστικά σκάφη είναι  εναλλακτικά μέσα μεταφοράς για όσους δεν επιθυμούν την αναμονή στο λιμάνι ή έφθασαν αργοπορημένοι . Η δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης όλο το 24ωρο, η εύκολη και γρήγορη μεταφορά, η άμεση επαφή με τη θάλασσα έχουν καταστήσει τα επιβατικά σκάφη ιδιαίτερα προσφιλές μέσο μεταφοράς. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο των ακόλουθων επιχειρήσεων.

ODYSSEAS SEA TAXI

Βαθύ-Ιθάκη, 28300 Ελλάδα
website: www.sea-taxi.eu
email: odysseaseataxi@gmail.com
Κινητ. +30 6974420950
ZAHARATOS CRUISES

Σάμη-Κεφαλλήνια, 28080 Ελλάδα
Website: http://zaharatoscruises.blogspot.gr
Email: zaharatosharalampos@gmail.com
Κινητ. +30 6978290439
KAVALLIERATOS TRANSFER

SAMI-PISAETOS 
email: info@samistar.com
Mob. +30 697 697 0462

Αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς (IATA:EFL, ICAO:LGKF) είναι το πλησιέστερο στην Ιθάκη γιαυτό και αποτελεί ιδανική λύση για όσους επισκέπτες επιθυμούν να φθάσουν αυθημερόν στην Ιθάκη.  Μετά την άφιξη οι επισκέπτες κατευθύνονται οδικώς στη Σάμη ( 33,2 χλμ) για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ιθάκη. Την διαδρομή Σάμη-Ιθάκη καλύπτουν επιβατικά σκάφη, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση αεροπορικής πτήσης και ακτοπλοϊκού δρομολογίου.

Το αεροδρόμιο Άκτιο-Πρέβεζα(ΙΑΤΑ: PVK , ΙCAO:LGPZ) βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα και καλύπτει τις ανάγκες τις ευρύτερης περιοχής καθώς και των γειτονικών νησιών Λευκάδος και Ιθάκης. Η Λευκάδα συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Ιθάκη μέσω των λιμανιών του Νυδριού  ( 34 χλμ από το αεροδρόμιο) και της Βασιλικής ( 54,9 χλμ από το αεροδρόμιο).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τα:
https://www.pvk-airport.gr/el (ΠΡΕΒΕΖΑ)
https://www.efl-airport.gr/el (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ)

  • Ελληνικά
  • EN
  • Italiano
MENOY