Στην Ιθάκη το πρώτο φως της μέρας είναι χρυσαφί κι έρχεται από τη μεριά της ηπειρωτικής Ελλάδας.  Η αυγή ροδίζει τον ορίζοντα, τα κοκόρια λαλούν, η θάλασσα αφυπνίζεται και στέλνει σημάδι το πρώτο της αεράκι… Μεγαλώνει ο ορίζοντας, μεγαλώνει κι η ψυχή μας.

Χαραυγή στο Νήριτο, ανατολή στη Ράχη, στο Φιλιατρό.  Ανατολή από το πλοίο, ο ήλιος στο κατόπι σου καθώς αποχαιρετάς το νησί…

Το λυκόφως γλυκό, προοιωνίζει ήρεμες, δροσερές νύχτες.  Ώρα για βόλτα στο Βαθύ, για ποδηλατάδα, ή για την καλλίτερη βουτιά της μέρας!

© Giorgos Lilas
© Dimitris Artavanis

Το ηλιοβασίλεμα στην Ιθάκη είναι εμπειρία, καθώς το ζεις έντονα απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι. Ο ήλιος πέφτει πίσω από το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς κι όλη η δυτική πλευρά του νησιού λούζεται χρυσαφένια. Ηλιοβασίλεμα σε παγκάκι με θέα, από το Μύλο του Τζανέτου στη Λεύκη και τις ψηλές σκοπιές της Ιθάκης, την Εξωγή, την Ανωγή…. μα και κάτω στη θάλασσα του Αη-Γιάννη, με το Κανάλι λουσμένο με δέσμες φωτός, μέσα από σύννεφα-προπομπούς της νύχτας που πλησιάζει.

Ανατολή του Φεγγαριού στο Περαχώρι, πανσέληνος πάνω από το Βαθύ, κόκκινο φεγγάρι που προβάλει από τους Μύλους του Κιονιού και σου κόβει την ανάσα.

Ανατολή και ηλιοβασίλεμα στην Ιθάκη… και μπορείς να λες πως ξέρεις τον μυστικό τρόπο που φωτίζει ο Θεός τη Γη!

  • Ελληνικά
  • EN
  • Italiano
MENOY