Τα όμορφα σπίτια της, μερικά λευκά και μερικά στο χρώμα των γύρω βράχων, είναι ριζωμένα στη δυτική πλαγιά του Νήριτου, με θέα το κανάλι της Κεφαλονιάς και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη μεριά του Φισκάρδου. Είναι κτισμένα δεξιά κι αριστερά του δρόμου και με την χαρακτηδρμριστική παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους συνθέτουν μια αυθεντική, νησιώτικη εικόνα.

Γύρω, ανάμεσα σε γκρεμούς και σε χαλάσματα προβαίνουν μαυροπράσινες οι ελιές και οι κουτσουπιές. Μονοπάτια κατηφορικά οδηγούν, μέσα από καταπράσινα τοπία, στους μεγάλους βράχους των ακτών και σε μικρές απόμερες παραλίες μοναδικής ομορφιάς. Αμμουδάκι, Άμμος του Καλομοίρη, Καμίνια, μικρά ακρογιάλια με γαλαζοπράσινα νερά, που παίρνουν τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, όταν ο ήλιος χάνεται προς το Φισκάρδο. Δρόμος από την Λεύκη οδηγεί στην περιοχή Κάβος, απ’ όπου το ηλιοβασίλεμα προς την Κεφαλονιά είναι επίσης υπέροχο. Όλη η περιοχή του Κάβου εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το άγριο, φυσικό της μεγαλείο. Από την Πόλη υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, το οποίο γιορτάζει κάθε χρόνο.

© Athens Daedalus Flying Club

Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, με εικόνες ρωσικής τέχνης, είναι αφιέρωμα μεταναστών στην Οδησσό στα τέλη του 19ου αιώνα . Επίσης στο εκκλησάκι του Αγίου Βλάση υπάρχουν εικόνες μεταβυζαντινής τέχνης.

  • Ελληνικά
  • EN
  • Italiano
MENOY