Θαλάσσιες δραστηριότητες

Βαθύ – Παραλία Γιδάκι – Παραλία Φιλιατρό – Κόλπος Σαρακίνικο

Διαδρομή θαλάσσιου kayak

Μια πανέμορφη διαδρομή με θαλάσσιο kayak κατάλληλη για αρχάριους. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικά τις πρωινές ώρες η θάλασσα είναι ήρεμη κάνοντας την κωπηλασία απόλαυση. Μέσα σε 12,5 χιλιόμετρα ο κωπηλάτης βλέπει μια μεγάλη ποικιλία ακτογραμμής και πάνω από 20 μικρές και μεγάλες παραλίες. Με τη χρήση του θαλάσσιου kayak ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να αποβιβαστεί εύκολα και γρήγορα στις παραλίες της αρεσκείας του και να πλησιάσει πιο πολύ από κάθε άλλο πλωτό μέσο, τα σημεία ενδιαφέροντος.

Μέσα σε μια μόνο διαδρομή ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ιθάκης όπως το Γιδάκι το Φιλιατρό και το Σαρακίνικο καθώς και σε άλλες δυσπρόσιτες μικρές παραλίες. Επίσης μπορεί να επισκεφτεί την νησίδα Λαζαρέτο στο κέντρο του λιμανιού του Βαθέως και άλλα σημεία ενδιαφέροντος όπως το ακρωτήρι της Βαρδιόλας, το ακρωτήρι της Σκοταριάς και το σπήλαιο Πετριδοφωλιά στον κόλπο του Σαρακίνικου.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα μέτρα ασφάλειας καθώς και στην πρόγνωση του καιρού. Καλό είναι οι κωπηλάτες να αποφεύγουν την είσοδο του λιμανιού του Βαθέως κατά τις απογευματινές ώρες που δυναμώνει ο βορειοδυτικός αέρας και αυξάνεται η κίνηση των σκαφών.

Η διάρκεια της διαδρομής ανάλογα με τον ρυθμό της κωπηλασίας μπορεί να είναι από 3 έως 5 ώρες με ένα σύγχρονο kayak κλειστού τύπου.

  • Ελληνικά
  • EN
  • Italiano
MENOY